View Single Post
Eski 08-07-2012, 22:58   #420
syılmaz
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2012
Sn. Çisem, bana gelen yazıyı tekrar okudum. Üstte ki mesajımda yazmadığım bir kısmı (kırmızı renkle) ekliyorum. Ben yazıyı tekrar okuduğumda hâlâ bunun Türkiye geneli bir uygulama olduğu kanısına varıyorum. Daha önce dediğim gibi kesin cevap henüz gelmedi, gelsin burada paylaşacağım. Ona göre de bir sonra ki adımımı atarım.

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 03/05/2006 tarih ve 18303 sayılı genel yazıları ile 'Büyükşehir dahil belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde bulunan ve 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı dışında kalan Hazine'ye ait taşınmazların satış ihaleleri durdurulmuş olup, bu kapsamda kalan taşınmaz taleplerinin red edileceği bildirilmiştir.' Bu nedenle 327 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği satış işlemleri başlıklı F bendi 2. maddesinde,

''Hazineye ait taşınmazların belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde bulunan ancak nazım veya uygulama planı dışında (plansız alanda) kalanların satışı yapılmayacağından; Valiliklere (Defterdarlıklara) ve Kaymakamlıklara (Mal Müdürlüklerine) yetki devri yapılmamıştır.'' denilmektedir.

"Bu nedenle Yelten Belediye sınırları içerisinde nazım ve uygulama imar planı bulunmayan taşınmazların satış işlemi yapılamamaktadır."

Düzenleyen syılmaz : 08-07-2012 saat 23:00 Neden: İlave yazı
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön