View Single Post
Eski 08-07-2012, 22:34   #471
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
. Boz renkli kelebeklere dikkat! Görüldüğü çimde insektisit uygulamasına başlamazsanız bir iki gecede çimi talan eder kuru, yanık,ölü bahçeniz olur. İlaçlamayı gece yapmanız tavsiye edilir.

3-4 gün önce bir iki tane rastladığım boz kelebeklerin sayısı sayısı dün birden çok arttı. Bugünse milyonlarcalar. Sadece bizim çim alanda değiller, tüm ormanlık alana yayılmış durumdalar. Bu gece dışarda oturmak mümkün olmayınca, şu sinek çeken ışıklı aleti taktık, yarım saatte yüzlerce hatta binlerce kelebek toplandı.

Bir de yine 2 günde birdenbire inanılmaz artan sayıda, tüm taflanları, ağaçları saran, pamuklu bite benzeyen ama onun gibi sevimsiz değil de sırtında tüye benzeyen oluşum olan minik beyaz, pire gibi zıplayan böcekler var.

Hemen bahçeci çocukları aradım, yarın ilaçlanacak bahçe ama onlar da şaşırmışlar, her yerde varmış bu böcekler ve kelebekler. Hadi bahçeyi ilaçladık, etraftaki ormanlık alandan ve araziden yine gelmeyecekler mi?

Mine hanımın 2 günde çimleri sarartırlar (zaten yeni yeni adapte olmaya çalışıyor) yazısını hatırlayınca panik oldum. Aynı sorunları yaşayanlar var mı merak ettim?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön