Sayın darla srknuz ve flora,
şehir dışında olmam bu hafta kimsede sorularının cevapsız kaldığı sanmasın. sadece dün akşam döndüm ancak şimdi burdaki karmaşa beni yine üzdü sayın darla'nın sorusu üzerine srknuz un buraya yapıştırdığı yazı (sağolsun) vede floranın burdaki sorusu beni üzdü.
bu forumda ferkese bir e bir cevap verme zorunluluğum olmadığını bildirir benim eski mesajlarımın okunmadığından kaynaklanan bu repetitoryumlar forumu şişiriyor bu phal. yazısı dergide yayınlandı. bir de yağmur konusu da aktif kömür konusu da müteakip kereler işlendi.
tekrar yazayım "yağmur" suyunun aktif kömürden geçirilmesi sadece istanbulda su toplıyanların bildik gördük bir sorunu su çok siyah yağımsı vede EC si yükssek. aktif kömür kısmen veya iyi şartlarda tamamen organik kirliikleri absorbe eden bir kömür türü.. hatta bu tür kömür süspansyonlarının biz mide yıkamada kullandığımız söylemiştim en geç meslektaşlar bunu hatırlar. burdan aktif kömür akvaryum malzemeleri satan yerlerden kolaylıkla temin edebilecek bir tür yüzeyi bu organik maddeleri absorbe edebilceke şekle aktive edilmiş bir tür organik menşeeili kömür granülleridir.
bu aktif kömür konusu akvaryumkulübü org. da da çok işlenmiştir.
lütfen forumu iyiyce okuyun... lütfen...
|