View Single Post
Eski 08-07-2012, 15:05   #1445
msrc
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2012
bir sorum var

Merhaba,
Benimde bir kamkat fidanım var kış boyunca odamda durdu ve durumu pek iç açıcı gitmeyince ve forumunuzu okuyunca balkona güneş alan bir yere çıkardım okuduklarımı uyguladım toprak tamamen kurumadan su vermedım bazı dallarını budadım ve önce bütün yaprakalrını döktü uzun bir süre sonra hızlı bir şekilde briden yaprak ve eşkin verdi şuanda sağlıklı görünüyor gibi fakat duyduğuma göre kamkatı aldığım kişinin kamkatları çiceklenmiş fakat benim kamkatta tek bir çicek gördüm ve oda yok oldu gitti. Şuan sağlıklı gibi fakat sadece bir yaprağında delinme ve yanma gibi belirtiler var ne yapmalıyım, aldığım kişi orman mühendisi ve tanıdığım biri fidanlığı var ona danışmadım dahaden ikinci sorum oturduğum yer çok fazla rüzgarlı yazın istanbul kavrulurken burası yayla gibi serin acaba bu rüzgar ve serinlik bitki için kötümü bitki dairenin konumu nedeni ile sadece sabah ve akşam gün batımında direk olarak güneş almakta.
Başka topikte okuduğum bir bilgiye dayanarak çay posası ile toprağını maçlamayi düşünüyorum bu tür narenciye bitkisine faydası olur mu?
Fotolarını çektim fakat yükleyemedim yeni üye olmamadan dolayı olabilir.

msrc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön