View Single Post
Eski 08-07-2012, 14:46   #416
çisem
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-10-2011
Tanıdıklarımdan bir kaç kişi bir kaç yıl içerisinde toplu talepler yapıp Urla, Çeşme, Dikili Çandarlıda yerler satın aldılar ve bir çok amaçlı başvuruları hala Mal Müdürlüklerinde yasal süreçlendirmedeler.
Çeşme'de mesela daha geçen yaz sonu bakir bir koyu, hobi bahçesi amaçlı talep eden ve sadece doktorlardan oluşan bir grup bu yerleri satın aldı. Muayenehaneleri kapanan doktorların özellikle doğa içinde yaşam tutkuları üzerine otoban kolaylıkları ile de sadece
köy yolunu kendileri yaptırıp, elektrik-su ve bir çok hizmetide bölgeye kazandırmış oldular.
Ama talep ederek ihale usulüyle satın alınan, ama irtifak hakkı ile 49 yıllık kiralama olsun bu sistemin hala çalıştığını biliyorum. Yani 2006 yılından beri ülke genelinde taleplerin red edilişi diye bir şey söz konusu değil. Buna örnek benim hali hazırda devam eden talebimin davası var en azından bildiğim.
Hafta ortası ülke çapında hiç bir ihalenin olmama sebebini yakınımdaki Mal Müdürlüğünden öğrenicem.
Sizin olayınızda komşu belediyelere bağlı bazı bölgelerin zaman zaman ihaleleye çıkması da zaten sizin 2006 yılından beri red olayını çürütüyor.
Bence Yelten'e ait bir Büyükşehir kapsamında bir proje söz konusu ve bunun ne olduğunu bilmek adına yol almaya devam edin derim.
Bana da red cevabı geldi ama, satış ihalelerinin geneli red halindedir denmedi.
1.derece sit alanı denmesi üzerine ben bunu kim 1.derece sit ilan etmişse önce onu öğrendim ve Anıtlar Müzelere davamı açtım. Dedim ya kimse neyi neden yapmış bilmiyor.
Hele resmi kurumlar çoğu zaman birbirinden habersiz.
Yelten Belediyesi ihale taleplerinin reddinin özel sebebi ne ise sadece ona odaklanın diyorum.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön