View Single Post
Eski 08-07-2012, 10:27   #112
Türkan
Ağaç Dostu

Türkan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Türkan;
Bahçe başlığınız hayırlı olsun.

Bahçenizdeki sebzeleri görünce çok kalabalık bir aile olduğunuzu düşündüm, öyle çok biber, fasulye, salatalık(hıyar)vb. ekmişsiniz ki, 3-4 kişilik bir aile için çok fazla

Arkadaşlarımın da yazdığı gibi, çok düzenli bir bahçeniz var.
Sebze bölümleri çok iyi olmuş, her yıl aynı yere aynı şeyleri ekip dikmiyorsunuzdur her halde.

Yani, bizim münavebeli dikim dediğimiz, örneğin; bu sene ektiğiniz fasulyenin yerine seneye domates dikmek gibi.

Sulama için damlama yöntemi sizi çok büyük masraftan, eziyetten ve vakit kaybından kurtarırdı.
Gerçi, "çok büyük bir cenle sulama yapiyoruz" demişsiniz, bunu anlayamadım

Sebzelerin Azarbeycan'daki isimlerini de eklemeniz çok hoş, bunun için teşekkürler, çok hoşuma gitti.

Son olarak, bahçenizde hiç süs bitkisi göremedim, yoksa onlara sıra gelmedimi
Herhalde gülleriniz vardır, belki de hiç tanışmadığımız bitkileriniz, varsa, onları da görmek isterdim.

İşlerinizde kolaylıklar ve bereketli bir yaz diliyorum size ve ailenize.
oncelikle tesekkur ederim ziyaretiniz icin.evet dogru tahmin etmissiniz 6 kisilik bir aileyiz.
sus bitgilerim var ****** ama sebze bahcesi oldugu icin eklemek istemedim ama sizler isterseniz eklerim ******.munavebeli dikimi de her sene uyguluyoruz.
bitgiler solduktan sonra da
mesela fasulye bitmek uzere bitince yerine turp havuc gibi son bahardada kullana bilecegimiz seyler ekiyoruz.mesela simdi cileyin meyvasi bitti cilek tahtasini degerlendirmek icin orayada fasulye hiyar ve misir ektik,cenin turkce ne oldugunuda bulamadim insallah bulunca yazarim.

Düzenleyen Türkan : 08-07-2012 saat 15:42
Türkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön