Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran
Merhaba Sayın Yaylacı;
Bahçenizi epey aradan sonra tekrar ziyaret etme şansım oldu.
Her şey; ''...önce hâyâl eder sonra...'' veya ''...neyse sağlık olsun...'' deyebilme erdemliğiniz altında ve bir kürdan ile bile iş yapabilme sabrı neticesi çok güzel vücut bulmuşlar efendim.
Yazılarınızdaki nezâketi bitkilerinizde de gösterdiğinizden olsa gerek, geri dönüşümü çok çok güzel.
Terasınız da tam hâyâlim benim. Sol elle oraya bir bitki, sağ elle şuraya bir bitki... Sonuçta ortaya çıkan derbeder, sık, minyatür botanik türü bir şeyler. Derbeder kelimesini insani yapı olarak değil de bitkilerin doğal sıkışıklığı olarak kullandım(nerden aklıma geldiyse). Okul sıraları gibi sıralı/düzgün/sonrakinin ne olacağı belli şeyler sevmediğimden olsa gerek, hoş görün lütfen.
Misafiriniz olup bitkilerinizi gördüm, sabrınıza, merâkınıza, samimiyetinize, öğrenme açlığınıza, edindiğinizi paylaşma gayretinize hâyrân oldum.
Sağlık içinde ve sevdikleriniz ile olun daima, inşallah.
Saygılarımla lütfen.
|
Sayın mrduran çok teşekkür ederim, herşeyi ne güzel ifade ettiniz. Bir hobi, bir canlı bakıp büyütebilmek, uğraşlar sonucu yetiştirdiğiniz bitkilerin size gülümsemesi çok güzel şeyler. Doğanın, yaşamın ve canlılığın ne olduğunu bize bağışlanan yaşamın ne kadar değerli olduğunu daha iyi görebiliyoruz. En önemlisi de, bilgiyi, zevkleri, renkleri ve bitkileri paylaşabilmek, yardımcı olabilmek. Bu güzel değerleri bize sağlayan bitkilere ne kadar teşekkür etsek azdır.Bu sitedeki tüm emek verenler, paylaşım sağlayanlar, fikir ve bilgilerini veren arkadaşlar iyiki varlar, böyle bir zamanda insanlığın ve güzelliğin hala devam ettiğini görüyoruz.
Ben elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum, dilerimki faydalı oluyorum. Araştırmayı seven biriyim, keşke imkanlar biraz daha iyi olsaydı da daha iyi şeyler yapabilseydik.
Ben Fizik Mühendisiyim fakat bitkiler üzerine yapmış olduğum araştırmalar, ilgi ve merak bana keşke botanik okusaydım düşüncesine kapılmama sebep oluyor. Öğrenmeye her zaman açım, nerde bir bitki görsem merak eder incelerim. Terasım 3x3 boyutlarında ama bana göre yeterli değil, ah bir bahçem olsaydı. En büyük hayalim botanik bahçesi kurabilmek...
Tekrar teşekkür ediyorum sayın mrduran, terasıma her zaman beklerim saygıyla ve sevgiyle kalın efendim....