Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy
su anda ceviz yetistiriciligi hakkinda 3 adet yerli kaynak var.. Bir tane de kitap halinde oldukca kapsamli bir yabanci kaynak var. Yerli kaynaklari okudugumda ne gordum biliyormusunuz...hic...ya doktor recetesi gibi teknik terimler bilimsel bir dil katma havasi adina hava civa ... Ya kismen ya tamamen yabanci kaynaktan alintilar **** direk ceviri ve de hatali ceviri... Problemse ne bilyormusunuz bize californiya daki cevizi anlatiyorlar hepsi de...
Ben anadoluda hala bahcemi nasil sulamam gerektigini,nasil gubreleme yapmam gerektigini,hangi asiyi ne zaman yapmam gerektigini ,hangi cesit cevizi dikmem gerektigini bilmiyorum **** kendim deneye yanila ogreniyorum.
Ankara beypazarinda bahce kuracagim zaman ilce tarimdakilere sormustum hangi ceviz cesidi diye, cevap" bodur ceviz" olunca eyvallah diyip ciktim bi daha da gitmedim....
|
sizlere katılmamak elde değil
acizane toprak aşk işidir
topragı sevmeyen köylüyü hakir gören insanalr bir seyler katamaz...
Ben yıllar önce trt gapta sabah bu toprağın sesi programında 2000-2001)lokman ayva hocanın önerilerini ve bu tartışmaları dınledikten sonra kesin ikna oldum...
Ne yapalım kadarimiz bu
her konuda dışarıdan hazır alıp kendimiz kandırıyoruz..
Yukarıdakı salkın ceviz mükemmel verimli ama kimse gidipte bunu tescil etmemiş....
Bu topragı sevenlere allah kolaylık versin.....