View Single Post
Eski 06-07-2012, 08:54   #469
demirgonenc
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 45
Sn. Güler ve Sn. Murvet,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Öncelikle bir düzeltme yapmam gerekiyor. Ben fertilizer olarak Bayer'in veya başka bir markanın ürün önerdiğini anlatmak istemedim, amacım yabancı forumlarda bu tür hastalık için fertilizer önerildiğini aktarmaktı, bir markanın ürününü değil. İki kez bir firmanın önerdiği ilacı kullanıp sorun almayınca şimdi bir Bayer ürünü denemeye karar verdim. Sanıyorum konu karıştı.

Fakat, buradan anladığım markadan çok benim veya bu işi yapan bahçıvanın uygulamasında hata olduğu. Çünkü biz ilaç uygulamasında bayağı ara vermişiz ve çim makinası dahi düzgün değil. Zaten bu yüzden artık kendi işimi kendim yapmaya karar verdim.

Dün, akşam ilaçlamayı yaptım bir arkadaşımla, çim alanı yaklaşık 500 metrekare. Bu sabah baktığımda ağımsı maddeden yer yer vardı. Perşembe gününden itibaren çim sulanmadı ve cumartesi sabah erken saatte sulanacak. Bir hafta sonra ilacı yeniden denemeyi düşünüyorum. Bir makina alarak çimi de artık kendim biçeceğim, çünkü sitenin makinası veya ustanın getirdiği makina bana hastalık dışında birşey getirmiyor, çevredekileri de bulaştırıyor.

Gelecek hafta sonuç alamazsam bu kez, dezenfekte ederek yeni bir ilaçla, sizin önerdiğiniz ilaçları kullanırım. Bu arada çime bilmiyorum fazla mı ilaç uygulamış olacağız?

Son yaptığımla 3. uygulama oldu fakat haftada bir yapılması gereken bir uygulama için 3 kez sanıyorum fazla değil.

Bu arada gönderdiğim fotograflardaki ağımsı madde tam olarak mantar mıdır? Bu konuda bir yorum alamadım, komşular, bakarak kendilerinde de aynı maddenin olduğunu söylüyorlar ve mantar teşhisinde bulunuyorlar.



Bu arada kullandığım ürün

Ürün Grubu : Fungisitler
Etken Madde : % 50 Trifloxystrobin
Formulasyon : WG (Suda Dağılabilir Granül)
Ambalaj Çeşitleri : 100 g, 150 g

bilgisini içeriyor.

Esasında amacım forumda yazılanları okuyunca, Huwasan kullanmaktı. İnternette buldum önce ilacı denemek istedim fakat sanıyorum hata yaptım, şimdi başladığım uygulamayı sonuçlandırmayı düşünüyorum.

Notunuzda, Huwasan-peras karışımı dediğinizi görüyorum, bu karışımın oranı ne olacak? Bu ilaçları nedense İstanbul'da kolay bulamıyoruz veya bulunan yere gidip gelmek ciddi sorun. Bu ürünler ayrı ayrı sonuç vermiyor mu?

Gelecek hafta çimin durumuna bakarak,

- Önce çimi biçerek belirli bir seviyeye getirmeyi,
- Biraz toparlamasının ardından dezenfekte etmeyi,
- Tamamen sabah sulamasına geçmeyi,
- Captan ile ilaçlamayı

düşünüyorum. Yine bazı sorularım olacak..Dezenfenkte edilir edilmez, sulama aralıkları nasıl olmalı, ilaçlama kaç gün sonra yapılmalı, çim kaç gün biçilmeden durmalı?

Dikkatinize sunmak istediğim bir konu da, mantar vs sorunu öncesinde çimi Vilmorin ile gübreledik. Ben gübreden çok bölge, nem ve çim makinası ile gelen mantardan endişe ediyorum.

İlginize teşekkür ederim.


Düzenleyen demirgonenc : 06-07-2012 saat 09:10 Neden: farklı mesajları birleştirmek
demirgonenc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön