Selam Dostlar,
İlkönce yeniden aranızda olmak çok güzel, uzun bir yolculuk cemiyetler oradan tatil felan derken yaklaşık 3 haftalık bir serüven yaşadım.
Gelelim bizim sisteme, sera bekçisi geldim hala tıkır tıkır çalışıyor, ancak
sistemin kontrol ve denetimini burada gece-gündüz vardiyalı çalışan bir dostuma emanet ettim, sağolsun çok ilgilenememiş, besin tankları bitmiş, besinleri değiştirmemiş, canım domatesler gitti, kızarmışlar ancak besin olmadığı için uç noktaları çürümüş, moralim bozuldu söktüm attım hepsini, rüzgarda çok olmuş bağladığımız ipler ince gelmiş veya ağırlık çok olmuş hepsi yere yatmış, yaptıkları tek şey bol bol salatalık yemişler ve toplamışlar ancak sistemi ellememişler.
Buradanda anlaşılıyorki, sen sen ol bekçiyi kimseye emanet etme, ayrıca insan faktörü ve denetim nekadar önemli onuda anlamış olduk.
Şimdi ise yaltır'dan çilek sipariş ettim, platformlara (kokopite) çilek ekeceğim nötr gün çeşidi bir cins. Çileklerim gelince yeni fotoları atarım.
Ayrıca buradan özellikle, kudret hocama, dispaser ve idris şenolada kucak dolusu sevgi ve selamlarımı sunarım, gerçekten tekrar aranızda olmak çok güzel....
Saygılarımla....
(Not: Aldığım arazide buğday ekili olduğu için sera işine başlayamadım ancak artık biçecekler, biçtikleri gibi büyük bir projeye başlayacağız kısmetse)
|