View Single Post
Eski 05-07-2012, 08:20   #466
demirgonenc
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 45
Sn. Nuri Murvet,

İlginize çok teşekkür ederim. Her ne kadar profilde Ankara yazsa da 3-4 yıldır İstanbul'dayım. Oturduğum bölge denize ve ormana yakın. Nemli bir bölge.

Bahar aylarında küçük öbekler halinde bu ağımsı madde görünmeye başladı. Önlem olarak da mantar ilacı önerildi ve uygulandı. 20 gün arayla yeniden ilaçlan fakat şu an daha çok yerde ve daha çok bu maddeden var.

Sabah sulamasına da geçildi bu arada. Otomatiği sabah 5.45 ve 10 dk olarak ayarlattım.

Bitkilerdeki kararmaya, sabah sulaması sonrası yapraklarda kalan suyun neden olduğunu sanıyorum.

Çimlerdeki maddeyi nette aramaya çalıştım. "Snow mould" olarak tanımlanıyor yabancı sitelerde. Sonuçta mantar fakat başka bir türü gibi. Yabancı forumlar "fertilizer" uygulanmasını öneriyor. Bayer'in bir ürünü de öne çıkıyor.

Bu üründen kısa sürede elimde olacak. Küçük bir bölgede deneyip sonra genele uygulamak istiyorum. Bunun için sizin araştırmanızı beklemeyi düşünüyorum.

Sanıyorum sizin önerdiğiniz ilaç kullanıldı bahçede ve belki de bizim yanlış uygulamamız nedeniyle sonuç alamadık. Siz de zamanınız varsa, bu maddeyi tanımlamak için, snow mould konusunda nette bir inceleme yapabilir misiniz? Sonuçta tarım ve ilaçlar konusunda sınırlı bilgim olduğu için, fotograflardaki madde ile tanımlanan hastalığın ne kadar ayn olduğu konusunda kesin karar vermem mümkün değil.

Yeniden bilgi verirseniz memnum olurum, ilginize teşekkür ederim.

demirgonenc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön