View Single Post
Eski 04-07-2012, 18:09   #889
özen
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç Mesajı Göster
Sayın Özen ; Çiçeğin bütün yıl yeşil kalmasına şaşırdım. Geçen seneki çiçeklerimden tohum toplayıp ektim. Çok cansız çıktılar ben tohum ektiğim saksıyı düşürünce de toparlanamayıp öldüler. Yeniden ekmeyi planlarken geçen seneki saksıların içinden ve etrafındaki saksılarda kendiliğinden çıktılar. Çok kolay ve güçlü büyüdüler. Şimdi başka saksılara şaşırtıyorum. Saksılar kış boyu dışarıdaydı ve ben toprağını defalarca karıştırmıştım yine de yeşermelerine sevindim.
Tohumlarını gündüz gölge yerde açık bırak ve arada fısfısla sula. Çok sık olunca bir kısmı ölüyor zaten, geçen sene zorlukla 5-6 kök çiçeğim olmuştu onlarda çok güzel açtılar önceki mesajlarda resimleri var.
Bol çiçekli günler...
Sayın Rana+miraç
Aynen dediğiniz gibi başlangıçta gündüz gölge bir yerde açıkta bıraktım.arada fısfısla suladım.Sabırla bekledim.Sonuç olarak 2 saksı dolusu çiçeğim oldu.Hatta ilk çiçeğini dün açtı.Ben işteyken açarsa göremeyeceğim diye üzülürken sabah erkenden açıp beni mutlu etti.Size çok teşekkür ederim.Bu arada komşumun geçen yıl verdiği pembe kedi tırnağım çiçek vermeye devam ediyor.

özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön