View Single Post
Eski 02-07-2012, 09:42   #30
Güzin Çakar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Sevgili Dilek Sarıkaya
Daha önce başka sayfada karşılaşmıştık. Bitkilerinizi komşunuzun dediği gibi tarif etmek onlara yapılmış büyük haksızlık. En kısa zamanda tümünü kıskanacaklar inşallah. Zamanla terasınız tabi ki küçük gelecek, hangi arkadaşımızın yer sorunu yok ki?

Gündüz safalarınızda böcek sorunu var gibi görünüyor. Dikkatlice bakarsanız görebilirsiniz ya da mantar. Bozuk yaprakları bitkinizden de uzaklaştırın, terasınızdan da. Kökü sağlamsa yeni güzel yapraklar verecektir. Onlara da problemin bulaşmasına izin vermeyin. Fazla da sulamayın.

Genel olarak sulama problemi var gibi görünüyor. Yanılıyor olabilirim ama bazı bitkileriniz susuz kalmış, bazıları da fazla sudan çürümek üzere gibi göründü. Farklı saksı harcı kullandıysanız bazıları suyu tutuyor, bazıları süzüyor olabilir. Ayrıca bitkilerin su ihtiyaçları da farklıdır. Topraklarının nemini kontrol ederek sulama yapın, hepsine aynı miktar su vermeyin.

Neden ben bu kadar lafı uzattım? Çünkü bitkilerinize komşularınızın bir an önce imrenerek bakmasını istiyorum ve bunun olacağını da biliyorum. Buradaki arkadaşlarımız, bütün bitkilere severek baktığımız için, bizim gözümüze hepsi çok güzel görünür. Terasınız kısa zamanda cennet gibi olacak. Sevgilerimle, kolay gelsin...

(Bazı fotoğraflar çok küçük olmuş, ben o kadar küçük olduğunda göremiyorum. Yan koymuş olduğunuz fotoğrafları da çevirirseniz daha zevkli seyrederiz )

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön