Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badembaba
Bu videoda başarılı olduğumu düşünüyordum, fakat sonradan farkettimki bu kahve rengi siyaha yakın tabakanın hemen altında açık renkli bir tabaka var. Tenekeden bidona dökerken renk yine açılıyor ve turuncu ayran gibi oluyor. Ya uzun süre beklemem lazım ki tamamen çökelme olsun, ya da yeni baştan bulamaç yapacağım. Bu yaptığımı pet şişede bahçede bıraktım, belki birkaç gün sonra daha iyi çökelmiş olur...
|
Olmuş olmuş...
Kireci biraz fazla ama olsun zaten ağaçların beline sadece kireç sürmüyor muyuz?
Bitkileriniz de rahatlıkla kullanabilirsiniz...
Bir yıldan fazla kalırsa _kireç fazlalığından dolayı_ rengi siyaha dönüşebilir, bu yıl hepsini kullanırsanız iyi olur.
Pet şişede de fazla kalırsa _ bir kaç ay gibi_ altını eritebilir, daha kalın plastik ilaç şişelerinde saklanabilir.
Şimdi dinlendikten sonra _ bir iki saat ya da bir iki gün_ tülbent gibi bir bezle süzmelisiniz, size 'o' vişne rengi lazım ya da şarap rengi...
Tortuyu bire bir sulandırıp ağaçların biline sürebilirsiniz. Yani sadece kireç yerine kükürt_ kireç karışımı sürmüş oluyoruz...
Ya da bu tortuyu 100 lt suya karıştırıp toprağa verebilirsiniz. 200 lt su da olur. Tercih sizin...
Gülleci bulamacı kaplama yapan, oldukça ucuz bir karışım ve hastalıklar gelmeden önce kullanılması etkisini arttırıyor... Üç günde bir kullanılmasının hiç bir sakıncası yok ve sebzeleri çiçeklenme döneminde rahatlıkla kullanılabiliyor...
Sayfanızı ilk gün gördüm, işlerimin yoğunluğundan yazamadım kusuruma bakmayın artık...
Hoş geldiniz ve sayfanız
bahçeniz hayırlı olsun...
Kolaylıklar diliyorum