View Single Post
Eski 30-06-2012, 18:15   #970
Çakırcalı
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-05-2012
Sevgili dostlar,
Daha önceki bir iletimde, evimizin üzerine doğru dalları yayılmış koca bir karadut ağacımızın olduğunu, terasta köpeğim de kaldığı için dutların epey büyük bir kısmını yiyemediğimizi ve dökülen bu (günlük ortalama 7-8 kilo) dutu nasıl değerlendirebileceğimi sormuştum, sağolsun bir doğa dostu arkadaşımız ilgili kinki vererek enzim yapmamı tavsiye etmişti.

Ben şöyle bir şey yaptım: 10 kg kadar talaşı çok büyük bir telis-çuvalın dibine döktüm, bunun üzerine 5-6 kg kadar sebze, meyve, çay artığı vs. döktüm, bunun üzerine 30 kg. kadar daha önceden bir plastik torbaya doldurduğum (ne yazık ki içinde çok az da olsa [olsa olsa 0,5 kg] köpek dışkısı olan ve güneşin altında üst kısmı hafiften kurumuş) dut süprüntülerini döktüm ve bunun da üzerine terasta koca saksıda atıl duran 10 kg kadar, perlit karışımlı torfu döktüm ve en üste de birazcık sıvı gübre döktüm ve bu işlemi iki kat yaptım. Yani büyükçe bir çuvalın içinde yaklaşık 80 kg. kadar kat-kat karışım oldu...

Yaptığım bu şey kompost olur mu, yoksa elimdeki tüm bu malzeme heba mı olacaktır? Bilgilendirilirsem çok sevineceğim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Çakırcalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön