View Single Post
Eski 30-06-2012, 15:49   #201
cantilever
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-02-2012
Bambu

Merhaba,

Bendeki bambular. Uzun olanın boyu 1 metre. 3 yıldır bende. ilk 1 yılda hç günş ışığı almamasına rağmen büyüdü. İş yerinde idi ve hiç pencere yoktu sadece gündüz floresan lambası ışığı aldı o kadar. Şimdi aydınlık odada ama direk ışık almıyor biraz daha yavaş büyüyor.

Bendekilerin cinsi sanırım genelde IKEA da **** Bauhaus da satılanlardan biraz farklı. Ben bunları Suudi Arabistan'dan almıştım. Üşenmeden gelirken getirdim. Bunlarda göreceğiniz gibi kesik yok yanı o macunlu kısım yer almıyor. Direk saptan uzuyorlar. İkinci resimdeki en küçük olanı bugün saksıya dikip ne olacağını görmek istiyorum. Eve her gelen bambunun birini almak istiyor. Saksıya ekersem çoğalır gelene dağıtırım diye düşündüm. Tabii vakit alacak. Bakalım nasıl büyüyecek.

Son resimlerdeki örgülü olanı da akvaryum için almıştım. Betta balığım yuva olarak kullanıyordu yaklaşık 3 yıldır. Neredeyse hiç büyümedi ve sarardı. En son bir dalı resimde görüldüğü gibi tamamen sarardı. Ben de akvaryumdan çıkarmaya karar verdim. Su seviyesi çok yüksek oluyor akvaryumda aceba ondan mı diye şüphelendim. Az su ve gölgeye aldım.

Name:  IMG_4841.JPG
Views: 6129
Size:  68.9 KB

Name:  IMG_4842.JPG
Views: 4759
Size:  67.4 KB

Name:  IMG_4843.jpg
Views: 4726
Size:  29.2 KB

Name:  IMG_4844.jpg
Views: 5943
Size:  35.9 KB