View Single Post
Eski 30-06-2012, 13:15   #10
popsie
Yeni Üye

popsie's Avatar

Giriş Tarihi: 23-06-2012
Tam bebek mevsimi, ben de buldum bir civciv dün. Bulduğumda koşturmaktan oldukça halsizdi ama bugün ayaklanmış, cikcik de cikcik, çenesi düşmüş.

Çırpınıp kendine zarar vermemesi için kafese koymamalısınız, hava delikleri açılmış bir karton kutu ideal. Hava sıcak olduğundan üşümemesi için ekstra bir şey yapmaya gerek yok. İçine benim yaptığım gibi bir yuva ayarlayabilirseniz güzel olur. Ben ufak bir çiçek saksısına çorap geçirip içini ip ve pamukla doldurdum.

Suyla ıslatılmış ekmek içi boş kaloridir; anneleri doğada böcek, kurt ve sineklerle besliyor bebeklerini. Siz de yakalayabilirseniz sinek, böcek vermeyi deneyin. Suyla ıslatılmış yavru kedi maması verilebilir imkan yoksa. Gece beslemeyin (anneleri gece beslemez) ama gün içinde sık sık beslemelisiniz, 1-2 saatte bir. Gagasını açıp damağının gerisine ittirirseniz yutacaktır. Haşlanmış yumurta sarısı gibi mamaları yutmasını kolaylaştırmak için parmağınızla su damlatabilirsiniz ağzına. Damlalıkla zorla su içirmeye çalışmayın, boğulma riski var; daha çok yiyeceklerden almasını sağlayın. Gece öncesi son öğüne ıslatılmış bulgur ekleyebilirsiniz, tok tutar.

Eklenen Resimler

popsie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön