Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peyyide
Sevgili Mete Tiren, çok teşekkür ederim, o değerli desteğin için. Çok incesin. Bana ilk tohum gönderen arkadaşımsın zaten  Sabah sefası, Yıldız çadırı, Reyhan... Şu an saksılarımda çok güzeller. Tekrar sağol arkadaşım 
|
Ne demek efendim zaten paylaşım olmasa neye yarar bunca yetiştirmeler. Kendimiz çalar kendimiz söyleriz bir işe yaramaz hani

Şimdi gübre işine gelelim yarasa ve solucan gübresinin çaylarını tavsiye ediyorum tavsiye ediyorum tavsiye ediyorum.. Mete bu kadar neden sayıklıyorsun diyorsanız:
Bu sene yıllardır NPK gübrelerle işlem görmüş ve onlarca kimyasallara maruz kalmış bir çiftçimizin tarlasında deneme yaptık. Fotoğraflamaya fırsatım olmadı ama şunu söylemek istiyorum 30 karık kabağı vardı sadece 2 karıkta birer defa olmak üzere yarasa ve solucan çayını kullandırttım. Şu anda son durum 28 karıkta ne meyve ne bitki kaldı kabak topladığı karık sadece 2 adet çay verdiğimiz karıklar.
Avantajları çok ürettiğiniz bakteriler tamamen toprak yıkanmadığı sürece faaliyete devam ediyorlar. Mine Pakkaner nematotlara karşı kovucu bir etkisi olduğunun litaretürlerde geçtiğini bildirmişti. Maliyet çok düşük sonuçlar harika içinden yabancı ot tohumu ve zararlı canlılar çıkmıyor sulama sularında verebilirsiniz ayrıyetten bir işlem yapmanıza gerek yok.
Şimdilerde ürettiğim bir de alg gübresi var onunda yapımını anlatmıştım ama ilk olarak alg mayası lazım onuda size hediye edebilirim ömür boyu üretip kullanırsınız. Hem toprak düzenleyici olarak rol oynuyor hemde aynı zamanda gübre işlevi görüyor