View Single Post
Eski 30-06-2012, 12:12   #596
Yaylacı
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Feriha hanım size söz vermiştim Dev Hatmi çiçeğinin tomurcuklarını resimleyip buraya aktaracaktım.
Name:  Dev Hat.Tom (1).jpg
Views: 1269
Size:  45.9 KB
Bol miktarda tomurcuklanma var
Name:  Dev Hat.Tom (2).jpg
Views: 1296
Size:  43.1 KB
Name:  Dev Hatmi.jpg
Views: 1436
Size:  55.7 KB
Bu boy resmi, üç ana dal var ve her dal aynı kökten yetişmiş. Bildiğimiz kök, bahar gelince kuru kökte gözler oluşmaya başlar ve bu gözler zamanla filizlerini büyütür, fidan olarak gelişimi hızlıdır. Yaklaşık 1 m boylanmadan sonra tomurcuklarını vermeye başlar. Suyu sever, bu sıcak yaz günlerinde biraz susuz kalınca yapraklarını asar. O zaman bol su verirseniz bitki yine kendine gelir. Unutmamanız gereken bir şey var, sonbaharda bitki tamamen kuruyunca geriye sadece kupkuru bir kök kalır sakın bitki artık öldü bir daha yeşermez demeyin, sobaya atılacak cinsten kurumuş kök parçası baharda göz vererek yeni sürgünlerle filizlenir. Eğer kışın donma tehlikesi olabilir diye endişe ederseniz kuruyan dallarını toprak yüzeyinden 5-10 cm yukardan keserek üzerini yaprak, saman ve benzeri malzemelerle örterseniz bitkini kökü dondan korunmuş olur.
Dev Hatmi Çiçeğini (Hibiscus Luna White) güle güle büyütün. Saygılar, sevgiler efendim...

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön