Hoya eliptica hızla tomurcuk büyütmeye başladı, tamda taşınma aşamasına denk gelmesi beni tomurcuklarını kaybetme korkusuna büründürdü. Tomurcukları çok yoğun, sanırım büyük bir patel açacak, üzerinde 2 tane tomurcuk açma girişiminde ve yenileri oluşmaya başladı. Yaprakları çok güzel bir görüntüsü var sukulent bir yapıya sahip değil, su isteği yüksek arada bir toprağının kurumasına izin veriyorum. Bulunduğu pencere kuzeybatı bölümünde direk cam önünde.
Hoya lasiantha,
Tomurcuk gelişimini iyice tamamladı bu defa kesin açıyor eminim diyebilirim.
Geçen yıldan bu tarafa kışta dahil olmak üzre yılın her Ayı çiçekli geçirecek bir tür diyebilirim. Kaçıncı çiçek açma girişimi artık bilmiyorum, sonunda başaracağız. Bulunduğu bölge, Yaz-Kış Güney cephede direk pencere önünde, kışın direk gün ışığı aldı Güneşin yoğunlaşması ve havaların ısımasıyle birlikte son 3 Aydır tül arkasından süzülen ışık alıyor. Yaptığım gözlemlerde hatamı anlamış bulunmamdan dolayı sulama düzeninde farklılık yaptım, hergün azar azar su verdiğim suyu saksı kenarına döktüm gövdesine hiç dokundurmadan. Gübreleme olayında hiç değişiklik yapmadım aynen her sulama suyuna 20*10*20 vermeye devam ediyorum.
Turuncu tüylü çiçeklerini Sizlerle birlikte çok yakında seyredeğimize inanıyorum

Türkiye'de artık kesinlikle çiçek açacak bir tür diyebileceğiz