View Single Post
Eski 28-06-2012, 09:00   #119
Hakan Öncü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2010
28 Haziran 2012

Bitkilerimizde ki gelişim aşşağıdaki resimlerde görülüyor.

2 kök domates 1 kök salatalığım var. 1 pembe 1 çeri.
Pazardan aldım çeri eve geldim salkım domates. Çeri diye aldığı domates ler salkım çıktı maalesef. Bunada şükür diyip devam ediyorum.

Ec 2,5
ph 6,5

civarında tutmaya çalışıyorum.

Çalışıyorum diyorum çükü Sera bekçisi gibi bir sistem ile devamlı olarak ölçüm yapmıyorum. En iyi şartlarda gün aşırı yani 2 günde 1 ölçüm ve su ve besin ekleme yapıyorum.

Bitkiler günde 10 lt den fazla su tüketiyor. 2 gün bakmaz isem 20-30 lt su ekliyorum. Ec ve Ph değerlerine göre besin ve sadece su ekliyorum.

1 hafta önce tüm suyu boşaltıp temiz su ile yıkama yaptım. Bu sezon 2. yapışım. Niyetim sezen sonuna kadar bir daha yapmamak.

Domateslerden mahsül almaya başladım. 3 adet domates topladım. çakma çerilerimde kızarmaya başladı. Kızaran Pembe domatesimi sanırım kuş yarıya yakınını yemiş. Korkuluk yapacam.

Salatalıktan bu sene çok az verim aldım. Şu ana kadar 500-600 gr kadar. Aslında sökmeyi düşünüyordum ama geçen hafta yıkama olayından sonra biraz daha beklemeye karar verdim.
Sanırım su-ec-ph-tuz **** başka bişey salatalığın hoşuna gitmiyordu.
Kudret beyin dediği gibi salatalık stresi hiç sevmiyor. Ve dalgalı besin ve ph onu strese sokuyor. Alt yapraklarında kuruma oluyor. Bende kuruyanı kesiyorum. Ama üst yapraklar sağlıklı ve düzgün.
Yıkama ve yeni su dan sonra toparlnamya canlanmaya başladı.

Salatalıkta çok fazla bellki 30-40 tane meyve var fakat 2-3 cm den sonra solmaya kurumaya başlıyorlar. Şimdi yavaş yavaş büyümeye uzamaya başladı salatalıklarım. Salatalığım uzamaya devam ediyor acaba en uç sürgünü koparasam mı diye düşündüm. Ama sonra yapmadım zaten aradan koltuklarla bolcana yeni kollar olmaya başladı.

Bu sene salata domateslerin arkasında kaldı. Güneş te bir etken olabilir.

Şimdilik bu durumdayım.
Bu sene daha koruyucu bir ilaçlama yapmadım.

Eklenen Resimler

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön