Konu: Kirpi
View Single Post
Eski 27-06-2012, 23:40   #16
Güzin Çakar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Sevgili gülenmelek,

Annelerinin yaşadığını sanmıyorum. Onları yaşatabilecek tek kişi sizsiniz. Düşündüğünüz gibi kışa kadar bakmanız gerekmez.15 gün kadar bir süreye ihtiyaçları var. Oturduğum sitenin bahçesinde yavrulamış bir kirpi görmüştüm. Rahatsız etmeden uzaktan seyrederken kedi yavrularına benzer şekilde,emme pozisyonunda annelerinin göbeğinde yattıklarını görmüştüm. Kısa sürede ayaklanıp annelerinin peşinde kendi karınlarını doyurmaya başlamışlardı. Kedi konservesi, ıslatılmış kedi maması ile bir süre gıda takviyesi yapmıştım. Ne yiyeceklerini düşünmeye o kadar gerek yok. Ağızlarına tıkabileceğiniz her şey olur. Ben minik kedilere tam yağlı pastörize süt de içirdim, köpeklere leblebi, çiğ fasulye konservesi de yedirdim. Şu an evimdeki saksağan yavrularını da yediğim her şeyden veriyorum. Onlar yine de koyduğum gazeteleri, kağıt mendilleri yiyorlar. İnsanların yavruları için de neler tavsiye ediliyor da, bazı bebekler o besinleri rüyalarında bile göremiyorlar.

Sizinkiler doğada kefiri nereden bulacaklarmış? Zaten işiniz kolay değil. Kendinizi fazla zorlamadan n'olur 1-2 hafta sabretmeye çalışın. Sonra onlar başlarının çaresine bakarlar. Sevgilerimle...

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön