Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Tamam Mete'cim switt sorghumdan ( yanış yazdığım için sakın gülme zaten doru durus okuyamıyorum)
bu yıl pekmez yapar tadına bakarız...
Senin sorgunlar azotlu gübreyi bulunca hızlandılar...
Eklenti 312551
bir hafta önceydi şimdi tanıyamazsın,
büyüdüler... bundan nasıl pekmez olur bilemem gari... 
|
Üstadım bir parçalayıcı bulacağız önce gövdeleri küçük parçalara ayıracağız. Sonra bu içindeki mevcut olan suyu üzümdeki gibi çıkaracağız. Bu konuda basit pratik bir yöntem buldum onuda uygularız uygularken fotoğraf çekeriz
Sonrasında çıkan suyu üzüm suyu gibi kayata kaynata pekmezleştireceğiz. Sn egetropikal bir yöntem bulmuştu yakın zamanda kendisinin yanına uğrayıp biraz kendisinden de bilgi alırım. Önemli olan bitkinin bünyesinde bulunduran şekerin en fazla olduğu zamanda bunu yapmak bunu bu konuda çalışma yapan Yar. Prof. Hakan hocama soracağım.
Bakalım lezzet ve besin değeri nasıl olacak tek tek göreceğiz
