View Single Post
Eski 27-06-2012, 09:05   #231
Mete Tiren
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Tamam Mete'cim switt sorghumdan ( yanış yazdığım için sakın gülme zaten doru durus okuyamıyorum)

bu yıl pekmez yapar tadına bakarız...

Senin sorgunlar azotlu gübreyi bulunca hızlandılar...

Eklenti 312551

bir hafta önceydi şimdi tanıyamazsın,
büyüdüler... bundan nasıl pekmez olur bilemem gari...
Üstadım bir parçalayıcı bulacağız önce gövdeleri küçük parçalara ayıracağız. Sonra bu içindeki mevcut olan suyu üzümdeki gibi çıkaracağız. Bu konuda basit pratik bir yöntem buldum onuda uygularız uygularken fotoğraf çekeriz

Sonrasında çıkan suyu üzüm suyu gibi kayata kaynata pekmezleştireceğiz. Sn egetropikal bir yöntem bulmuştu yakın zamanda kendisinin yanına uğrayıp biraz kendisinden de bilgi alırım. Önemli olan bitkinin bünyesinde bulunduran şekerin en fazla olduğu zamanda bunu yapmak bunu bu konuda çalışma yapan Yar. Prof. Hakan hocama soracağım.

Bakalım lezzet ve besin değeri nasıl olacak tek tek göreceğiz

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön