Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Bayağı bir kökleri çürümüş anlaşılan geriye çok az kalmış onlar da sağlam mı resimden bilemem. hafifça parmaklarınızla sıkın sert olmalılar fazlada kurumuş büzüşmüş olmamalı. bir gün kadar açık havada bekletin kendini böylese toparlar. sonra verdiğim terkiplerden birine dikin bitki sağlam görünüyor şimdilik ama bu kökler ona yetersiz kalıcaktır yapraklar pek de diri durmıyacak bir middet yeni kök gelişimini bu gevşek substratda daha çabuk geliştirecektir. bu bir kaç ay sürebilir bundan çekinip sakın tekrardan saksı harcını sıkça sulamayın. bir dizi çökerten hastalığı yapan mantarlar bu kökleri öldürmüş anlaşılan yukardaki bir fungicide de kökleri islatman yaprakları iıslatman çok iyi olur. substratınıza da % 10 kadar mangal kömürünü ufalayıp katmayı unutmayın...
saygılar
|
Merhaba sayın Preacox dediğiniz gibi orkidemin kökleri tabi cansız biraz ama yaşam belirtileri var.Biraz hava alınca yaprakları kendine gelir gibi oldu.Kökleri çok kurumuş ve büzüşmüş değiller.Çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum size."verdiğim terkipler" diyerek neyi kastettiniz çok anlayamadım kusuruma bakmayın.Buradaki bilgileri okudum ama orkidem için endişeli olduğumdan kafam karışık biraz.Şuanki içindeki harcı çok sağlıklı gözükmüyor.Hem görüntü itibarı ile içime sinmedi hemde saksı itibarı ile.Ayrıca ben orkidemin cinsini de bilmiyorum.
Yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler.