View Single Post
Eski 25-06-2012, 17:04   #117
sungurak
Ağaç Dostu

sungurak's Avatar

Giriş Tarihi: 02-12-2009
polenleme

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hknrdm74 Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar...ben sitede ve forumda henüz yeniyim..o yüzden şimdiden kusurlarım için affola..bir sorunumu dile getirip çözüm bulabileceğim yer sanırım burası..evimin bahçesine bu yıl Mart ayının ortalarına doğru ilk su kabağı fidelerimi diktim ve şu an erken diktiklerimin bir çoğu oldukça iyi gelişti ve meyve vermeye başladı ancak bazı sorunlar yaşıyorum,su kabağı meyvelerim yarım parmak büyüklüğüne geldikten sonra sararıp dökülüyorlar ayrıca yapraklarda buruşmalar ve renk değişikliği oluyor..ve ben buna bir türlü çözüm bulamıyorum...Site yetkililerinden ve ya bu konuda bilgi sahibi olan tecrübeli arkadaşlardan ve bilgilerinden faydalanmak istiyorum..bu gün çektiğim bazı resimleride eklemeye çalışacağım ki sorunu görsel olarakda görüp sorunumun ne olduğunu daha iyi anlarsınız...yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

merhaba sayın
hknrdm74

su kabaklarınız sararıp dökülmüyor dişi çiçekleriniz dökülüyor efendim
anlaşılan şu ki doğal yolla polenleme olmadığı için erkek polenler dişi çiçeğe ulaşmıyor burada sizin müdahaleniz gerekli bir resim fırçasıya erkek çiçekten polen alıp dişi çiçeğin üstüne sürmelisiniz

sungurak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön