View Single Post
Eski 24-06-2012, 19:13   #2335
nelineli
Yeni Üye

nelineli's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2012
Kardeşliğinizin bir üyesi olmasam da, büyük şehirlerde yaşamayan biri olarak eklemek isterim ki bizler market kaktüslerine ender olarak denk gelmenin dışında zaten sadece internet üzerinden alışveriş yapabiliyoruz. (market derken de sadece Carrefour ya da Migros'u kasdediyorum)

Bunun için de sadece aldığımız bitkinin/malın ücretinı değil bir de haraç gibi kesilen banka havale ücretlerini de ödemek zorunda kalıyoruz. Tabi ki burada tartışılacak bir konu değil bu ama ben şahsen gerçekten çok çok çok istediğim birsürü ürün almıyorsam sırf bu haraç gibi ücretleri ödememek için web-alışverişlerinden uzak durmaya çalışıyorum. (Yurtdışından geldim ve ufacık bir eyalet bankasında Almanya'dan Italyaya 500€ havale edip 70cent masraf ödedim -üstelik bankodan. Türkiyede ise aldığım 20TLlik çilek fidesi icin 35- 45TL havale masrafı çıkardı banka- hem de aynı banka şubesine) PTT de en az-5TL tutuyor zaten.

Bu durumda biz zaten posta ücreti ödemeye mahkumuz, bir de üstüne fazladan ücret ödemek zorunda kalıyoruz. Bu durumdaki kişiler için, sizlerin değmez diye düşündüğü posta ile paylaşım, bir hediye gibi oluyor.

Sadece paylaşmaya gönüllü insanların bu işten vazgeçmemesi için bir başka bakış açısı sunmak istedim.

nelineli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön