View Single Post
Eski 23-06-2012, 17:09   #2037
tturt
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Sayın Sarıcan'ın bloğundaki tariften yola çıkarak ve çok küçük değişiklikler yaparak adına şarap demek uygunmu bilmiyorum ama içilecek bir şeyler yapmaya çalıştım.

4 Küçük şişeye 0,600 Litre üzerlerinde yazan bilgiler doğruysa saf meyve suları koydum. 1. de kırmızı üzüm suyu, 2. de acai, karadut, nar, elma, kırmızı üzüm suyu, 3. de blueberry, kırmızı üzüm suyu, kayısı ve kırmızı üzüm suyu şarap şisesinde ise kayısı ve üzüm suyu var.

Küçük şişlerde 4 tatlı kaşığı kuru maya, şarap şişesinde 6 tatlı kaşığı kuru maya, küçük şişlerden birine kuru mayayı az suda sulandırarak koydum diğerlerine ise sulandırmadan koydum.

3 Küçük şişede 20 beyaz kesme şeker 1 küçük şişede 3 tatlı 4 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi, şarap şişesine ise 35 beyaz kesme şeker koydum.

Önce şekerleri şişelere koydum sonra meyve sularını koyup çalkaladım sonra kuru mayaları koyup çalkaladım. Üzerlerine balonları geçirdim yaklaşık 20 dakika içinde balonlar şişmişti 5-6 yerinden toplu iğneyle deldim. 24 Saat oldu gaz çıkışı devam ediyor. Karanlık ve nispeten daha serin bir yere koydum. Bakalım gaz çıkışı ne zaman bitecek balonlar ne zaman sönecek.

Enzim sayfasına da aynı bilgileri yazdım, bundan sonraki gelişmeleri oradan yazmaya devam edeceğim.

Name:  100_6788.jpg
Views: 482
Size:  46.2 KB

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön