View Single Post
Eski 22-06-2012, 07:14   #8
mithat_k
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Çimlenen biberlerin yaprak uçları kahverengiye dönüyor, soluyor, gelişimi yavaşlıyor

Herkese iyi günler. Bizler gibi bu işe amatör olarak başlayanlara tecrübelerini, bilgilerini sabırla paylaşan, bizleri bilgilendiren herkese ve buna sebep olan agaclar.net' e teşekkür ediyorum.

Ben Urfa'da öğretmenim ve tohumdan bitki yetiştirmeye merak saldım. Biber yetiştirmeye başladım. Gübre ya da başka bir karışım olmadan sade toprağa biber tohumu ektim. Çok sağlıklı şekilde büyüyorlar.

Fakat daha sonra sade torftan oluşan pet bardaklara biber ektim. Önce hızla büyüdüler bir sorun olmadan. Fakat daha sonra en alt yaprakların sararıp düştüklerini gördüm. Yaprakların üstünde önce çekirgeye benzer karınca büyüklüğünde zıplayan bir böcek sonra bit büyüklüğünde kırmızı bir böceğe rastladım ve onları uzaklaştırdım. Fakat hiçbir işe yaramadı.

Yapraklar bu sefer uç kısmlarından kahverengiye ve daha sonra yan kısımlarından kahverengiye dönmeye başladı. Acaba çok mu su veriyorum diye düşündüm. Torfun üzeri kuruduğu zaman sulama yapıyorum. (Neredeyse her gün) Pet bardakların altını deldiğim için suyu döker dökmez en alta iniyor ve su hemen dışarı tahliye oluyor. Bu yüzden torf iyice ıslanana kadar su dökmeye devam ediyorum.

Acaba bu fazla sulama da zarar vermiş olabilir mi yapraklara? Bu konuda ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bu benim ilk tecrübem ama biberlerimi kaybetmek istemiyorum.

Düzenleyen mithat_k : 22-06-2012 saat 08:04
mithat_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön