View Single Post
Eski 22-06-2012, 01:48   #52
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Sivrisinek mi daha kötü yakarca mı? Benim yanıtım yakarca. Nasıl bir mahluktur bu! 4-5 sene öncesine dek tanımıyordum, ama bahçeli eve taşınmakla tanışmak bir oldu. Neyse ki ilk sene hiç yakalayamazken, zaman ilerledikçe yakarca ile çok zaman geçirdiğimden kazandığım tecrübe ile artık ev içinde karşılaştığımda avlayabiliyorum 2-3 yakarca için ilaçlama yapmak ve zehirlenmek istemediğimden ava çıkmak zorunda kalıyorum, onun haricinde avcılığa tamamen karşıyım

Küp düşüren diyorlar sanırım burada yakarcaya. Hastalık taşıyan bir sinek sizi ısırırsa küp gibi devrilip düşmeniz de kaçınılmaz yaz ortasında ateşiniz çıkıyor, üşüyorsunuz, ağır hasta olup yatağa düşürüyor bu minicik sinekler insanı.

Şakası bile kötü. Isıran sivsinek ve yakarcaların taşıdığı hastalıklar ise gayet ciddi. Geçen sene Batı Nil virüsü çıkmıştı, bu sene de bir şey çıkarsa şaşırmamalı. Erken dönemde önlem şart. Larvaların yok edilmesi halinde rahat bir yaz dönemi geçebilir. Bu sebeple Mart-Nisan gibi aylarda su göletleri, biriken yağmur sularının oluşturduğu birikintiler kurutulmalı veya ilaçlanmalı.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön