View Single Post
Eski 21-06-2012, 22:24   #2651
Terra
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Bugün bahçeye uğradığımda müthiş bir sürprizle karşılaştım. Benim ekmediğim bir Clematis, tüm güzelliği ile işte orada duruyordu. Yabancıların "Chance Seedling" dediği şey işte olmuştu, tesadüfen tozlanan bir tohum kendiliğinden çıkmıştı. W.Nike, C.de Bouchaud, Hagley Hyb., Piilu, Gladys Picard'ın bir arada ekili olduğu bölüm, iki yandan da melezlerde en söz sahibi olan Jackmanii tozlarına maruz kalıyordu ve tam ortalarından bu yeni Clematis çıkmıştı. Görünümü, şekli benim iki yıldır kendini göstermeyip bu baharda bembeyaz bir çiçek veren Gladys Picard'ımın benzeriydi, ama rengi eflatun çerçeve içinde beyaz bir yıldız oluşturacak şekilde çizgiliydi, muhtemelen onun meleziydi. İsim bile düşünmeye başladım.
Eve dönünce interneti karıştırmaya, benzer bir tür varmı diye araştırmaya başladım. Yoktu, basbayağı yeni bir türdü bu. Derken Google'a Gladys Picard yazıp, görsellere girdim. Pöfff, ne yazıkki bizim akça pakça Gladys Picard, bazı durumlarda eflatunlaşıyormuş. Hiç bu kadar koyusunu bulamadım ama benzerlerini gördüm.
Ne dersiniz çok hoş görünüyor değil mi? "Clematis Turkish Sky", hayal etmesi bile güzeldi

Eklenen Resimler

Terra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön