View Single Post
Eski 21-06-2012, 13:33   #1457
Tika
Ağaç Dostu
 
Tika's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 851
Dun Bauhaus'a gittim ama elim bos dondum.Parafinli guller gelmis,cok guzel kokuyorlardi.Renk renk bir suru tur gelmis.Bakimlarini ve buyume sekillerini de saksilarin uzerine yapistirmislar,cok faydali olmus.Ornegin ben "parafin" in ne anlama geldigini bilmiyordum.Neyse gullerden almamak icin kendimi zor tuttum,yanlis hatirlamiyorsam 12,90 di fiyatlari.

Sarmasik gullerinden ve arap yasemini vardi.Bayagi da buyuktu boylari.Sanirim fiyat 21 lira civariydi.

Minyatur ceylanlar vardi.Hepsi ayni renkti,ama cok sirinler minik minik yapraklari ve cicekleri var.3,75 fiyatlari.

Cicekleri gecmis kalansolar buyuk saksida 4 u birden ekili halde 9 liraydi.Evde olmasaydi,alirdim fiyat cok uygun.Cicekleri gecen orkideler yine 9 lira ve son olarak cicekleri gecmis afrika menekseleri 2 lira civariydi.

Aslinda Clematis almaya gitmistim.Mor cicekleri olan "Clematis The President " i acaba duzelir mi dusuncesiyle almistim,balkona yerlestirince hizla boylandi ve simdi iki tomurcugu var.Beyaz ve pembesini de almak icin gitmistim,ama kartal124 un de dedigi gibi bazilari gercekten kurumustu.Daha once aldigim zamana gore durumlari daha kotuydu ama yine de duzelirler sanirim.Usenmezsem pazar gunu bir daha giderim belki.Hala aklimdalar cunku.

Sariyer'den Ferahevler yoluna cikan caddede birbirine yakin sira ile bir suru cicekci var ya da sera,cicekci olmak icin fazla buyukler. Hep otobusle onlerinden gecerken gordum,hic gezmedim ama yaklasik 1 metre civari uzamis sarkan cicek turlerinden vardi. Sardunya,petunya vb.İnsanlar bu turleri nasil bu kadar uzatabiliyor diyordum.Belki de hazir uzamisini aliyorlardir.


Düzenleyen Tika : 21-06-2012 saat 13:34 Neden: İmla
Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön