Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk
gülbegonya için çeşitli denemeler yaptım, farklı ortamda yetiştirmeye çalıştım, nacizane gözlemlerim;
1. direk güneş görenler kesinlikle ölmeye doğru diyordu, mutlaka perdeli güneş gerekiyor, yarı gölge hatta gölge gerekiyor. koyu olmayan gölgeler yapraklarını daha büyük hale getiriyor, erken çiçeğe dönüyorlar.
2. iç mekanda olanların gelişimleri son derece yavaş ve yaprakları küçük kalırken, aynı ışık şartlarında dış mekanda olanlarda gelişim daha güzel. yani dışarıda olmayı seviyor bizim gülbegonya.
3. sulama talebi orta karar. asla toprağını cılk su yapmayın ama asla da kuru hale getirmeyin. fazla sulama fidenin toprakla birleştiği yerden çürüyüp kopmasına neden oluyor ve bunu fideniz koptuğunda anlıyorsunuz 
(toprağı fazlasıyla ıslak kalan bir kök begonyam sapasağlam görünürken gövdesi elime geldi, tekrar çelikledim)
susuzluğa da radikal tepki veriyor, yapraklar pörsüyor ve tekrar sulandığında kaybedebiliyorsunuz o yaprağı.
|
Bence çok doğru gözlemlerde bulunmuşsunuz, ne güzel, çok teşekkür ederiz.Bir de yaprağına su değmesinden hoşlanmıyorlar galiba ertesi güne su gelen yerleri çürüyor... Saygılar.