Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN
Sayın B.UNVER;
Öncelikle işallah çiçeklenmiş halinide görürüz dileklerimle. Sormak istediğim anladığım kadarıyla elinizde farklı türler var. Bu türleri dışardan mı getirtiyorsunuz yoksa İstanbulda alabileceğimiz bir yer varmıdır?
Bir kaç sefer yurt dışandan getirtmek istedim ancak sağlam gelip gelemeyeceğine güvenemediğim için sipariş veremeyip kararsız kaldım.
SAYGILARIMLA.
|
Elimdeki orkidelerden klasik olan cattleyalar Ziya Soner Bey'den aldığımı herkez biliyor.
Daha sonra cattleya türleri ve paphiopedilumun bazı çeşitlerini Nur Korkmaz hn im serasından aldm.Bu serayı devamlı izlerim.Araliklarla ilginç orkidelerden getirmektedir Nur hn.
5 adet cattleya Ankaradan Ataman Bey'den aldım.
Yurt disından getirttigim (Almanya Schwerter) 3 adet cattleyalar soğuktan donmuş halde geldigi icin bu kötü tecrübeyi de ekleyeyim.Simdi de sıcak hava var.Sonbaharin ilk aylarında belki tekrar son bir deneme burdan yapabilirim.ayani aslında getirme problemim yok.Yurt dısı getirme olarak yıllardır kendime çok sayıda hobimle ilgi malzeme ve canlı getirdiğim icin hem iletişimi hem nasıl getirileceğini hem de ucuz yerler neresidir biliyorum.Ancak kısın ortasında acurluk yaparsanız Alman da gözünüzün yasına bakmıyor elbette.300 TL niz çöpe gidebiliyor

Ama asıl elimdeki orkide çeşitleri Hong Kong ziyaretimde aldığım türlerdir.
Elimde 1 yılda topladığım 40 adet orkide bulunmakta.