View Single Post
Eski 19-06-2012, 21:51   #599
fatih1001
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-08-2010
Sayın arapsabunu rumuzlu arkadaşım. Yapraklarınızın altında gördüğünüz kahverengi asalaklar "kırmızı örümcek" tir. Kırmızı örümcek ile ben senelerdir mücadele etmeye çalışıyorum. Çok sayıda yıldız çiçeğimi kuruttular. hala tam anlamıyla çözüm bulamadım. Eğer yapraklar sararmaya başlamışsa, bitkinin yaprakları kuruyor, bitki zayıf düşüyor sonra da kuruyor. Bu zararlı böceklerin tahribat yapması için yaprak üzerinde 2 gün kalması yeterli oluyor. Bu nedenle çok dikkatli olunması lazım. Ben her sabah yaprakların altını kontrol ediyorum. Bu anlattığım marmara bölgesi için geçerlidir. Yıllar öncesinde çocukluğumda iç anadolu bölgesinde yaşadığımız yıllarda bahçemizde yıldız çiçekleri vardı ve ben 1 gün bile yapraklarına bu türden haşerelerin musallat olduğunu görmedim.

Benim araştırmaların sonucunda öğrendiğim çözümler:

1-Bir yemek kaşığı arap sabunu, sıvı sabun ya da bulaşık deterjanı 1 lt su ile karıştırılıp yaprakların altı ve üsüne sıkılmak suretiyle yıkanır. (1, 2 gün sonra tekrar çıkıyor ve tek başına yeterli değil)
2-Kırmızı örümcek ilacı ile 1 hafta ya da 15 günde bir yaprakların altı ve üstüne ilaç sıkılır (İlaç tarım ilaçları satan yerlerden temin edilebilir ve biraz maliyetlidir)
3-Bir yemek kaşığı suda eriyebilen kükürt 1 lt su ile karıştırılıp yaprakların altına ve üstüne sıkılır. (Kırmızı örümcek ilacına göre daha ucuz bir yöntem. Ben de yeni denedim 10 gün önce sıktım ve 10 gündür herhangi bir haşere görmedim.)

Düzenleyen fatih1001 : 28-06-2012 saat 13:12
fatih1001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön