View Single Post
Eski 19-06-2012, 20:50   #419
B.Unver
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarumok Mesajı Göster
Bora Bey,
öncelikle teşekkür ederim ilginiz için.Araştırdım ama malesef bulamadım dowiana nın özelliğini.Bu taş harcın içinden hiç çıkarmamak mı gerekli bitkiyi?Eğer söylediğiniz gibi 4. sürgünden çiçek açarsa benim için büyük sürpriz olacak.Neymiş acaba bu bitkinin özelliği:

saygılar
Murat bey,

Aslında böyle türleri nerden bulduğunuzu merak etmiyor değilim.Ebay olabilir büyük ihtimalle ama zor tür seçmişsiniz.Benim de ilgi alanımda bir türdür.Zorları severim.
Öncelikle dediğim gibi şartları sağlarsanız 4. yeni ve güçlü gelen yapraktan açacak inancım var benim.Hatta iyi bakarsanız iddia bile edebilirim

Bu tür bol güneşli ortam ister iki......(Direk güneş ışığı değil)

Ama asıl dikkat etmeniz gereken ve taş harç içinde olma nedeni;

Köklerin ıslandıktan sonra hızlı kuruma isteği.Yani vıcık vıcık su veya ıslak saksı harcı oluşumunda bu türü asla canlı tutamazsınız.Kök çürümesi ve rizom çürümesi ile başlayıp yeni süren gözleri öldürür.Islak kalması yani vıcık vıcık su ve ıslak saksı harcı ölümcül sonuç doğurur ve bu türü kurtaramazsınız.Kilit noktası bu.Genel cattleyalar arasında bu konuya en hassası bu tür.

Burda dikkat.Islak kalmayacak ama nemli kalacak kökler.Bu da Mart tan çiçeklenme bitene kadarki bölümde.Yani sıcakta ki gelişme döneminde sıcağı seviyor.Çiçekten sonra dinlenme ve soğuklarda sulamaya çok daha dikkat etmeniz gerekir.

Şimdi taş saksı harcını anladınız mı?Yani sulama yaptığınızda köklerin hemen kuruya bilmesine olanak çürümeyi önlemek.Ama dediğim gibi kökler nemli kalacak yani taştan saksı harcı suyu fazla tutmadığı için bu sefer de sıcakta 3-4 günde bir sulama isteyebilir.Bur da siz karar vereceksiniz su ayarına.ortam nemini de %50-60 dan aşağı tutmayın.Bir de tekrar yazağım bol güneş ister parlak aydınlık ortam ama direk dik güneş değil.

B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön