View Single Post
Eski 19-06-2012, 13:19   #10534
ÇİÇEK MERAKLISI
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Sayın ÇİÇEK MERAKLISI, eğer menekşelerinizi yeni aldıysanız hemen vitamin vermeyin. Çünkü hazır aldınan menekşeler evimize vitamine doymuş olarak geliyor. Ben sizin yerinizde olsam saksıları gölge ve serin bir yere taşır, biraz kendilerine gelmelerini sağlardım. Yeni yaprak geliştirmeye başlayınca tül arkası veya direkt güneşte kalmayacakları bir yere yerleştirirdim. Bu havalarda fazla vitamine yüklenmeyin derim. Bırakın yazı dinlenerek çürümeden geçirsinler.
Sayın Katmer ,

Cevabınız için teşekkür ederim. 1-2 ay oldu menekşelerimi alalı.Fakat hiç birinin çiçegi üzerinde kalmadı. Menekşelerimin topraklarını kontrol ederek su veriyorum. Tabaklarına suyu koyup çekmesini bekliyorum. Bunuda nerdeyse 15 günde bir yapıyorum. Şimdiye kadar toprakları hep nemli idi. Çiçeklerimi çürütmekten korkuyorum. Acaba toprakları ile ilgili bir sıkıntımı var... Tam anlamıyla bir çiçek hastayım . Ama bu konularda çok acemiyim. Çiçeklerimi kaybetmeden tecrübe sahibi olmaya çalışıyorum. Bir kaç kez yapraktan çogaltmaya çalıştım (Bir kısmını direk topraga diktim bir kısmınıda suya koydum) ama köklendiremedim...Sizlerin yazılarını takip edip bir şeyler ögrenmeye çalışıyorum.. Tüm güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim )

ÇİÇEK MERAKLISI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön