View Single Post
Eski 17-06-2012, 13:01   #689
berrinb
Ağaç Dostu

berrinb's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2011
Kim tutar beniii.....Hemen bir uçağa atlayıp Trabzon a geliyorumuumm...) Bu kadar bolluk,bereket ten bizde nasibimizi alalım diyorum....))
O orman eriklerini toplayıp kaynatıp marmelat yapmak bana mahsus .....Erik marmalatı yapmak artık bizim mutfakta her sene adet haline gelmiştir.... Sizler de toplayıp ,bahçelere kurun kazanı ...Altına odun ateşinde öyle güzel olur ki ...Aklıma çocukluğum geldi...Boşnak komşularımız bahçelerde bu işi yaparlardı...)

Sevgili adil , bu gün geç kalktım....siteye girdim, bahçenizi gezerken içim açıldı...Ezan çiçeği tek renk sarı mı oluyor...Çok değişik bir bitkiymiş...İnşallah tohumlarını alırsınız da bize de nasib olur...
Amariliysleriniz harika açmışlar...Çiçeklerin içindeki salatalıklarda nefis ..kabak çiçeğinin dolmasını yapınız..çok lezzetli bir çeşit olur..Beyaz yabani sarmaşık bizim İst. daki arka bahçedede çok vardır..Her sene koparıp atarım , yeni de bahçeyi sarar... Demek ki nemli yerlerde oluşuyor...

Resimler için teşekkürler...Bahçenizden bereket, gönlünüzden neşe eksik olmasın ..Ellerinize sağlık....Sevgili ve selamlar kardeşim..)

berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön