Konu: Schefflera
View Single Post
Eski 14-06-2012, 21:17   #160
kelebek çalısı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melek yüzlü Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar,
Evimde geçen sene bana hediye gelmiş bir şeflera var. Evim güney cephe o da pencerenin önünde duruyor. Direkt güneş ışığı almıyor, tül perde çekik. Kışın gelmişti. Fakat söyle bir sorunum var cama bakan taraftaki yaprakları gür bir şekilde durmasına karşın salonuma bakan yaprakların hemen hemen hepsi döküldü. Fakat üsten yaprak vermeye devam ediyor. Kışında şimdi de haftada bir su verdim. Zaman zaman sıvı besin gübresi de verdim. Dökülmeler hiç durmadı. Son iki aydan beri dökülme durdu. Bir saksıda iki ayrı kök var. Sizce dökülme neden olmuş olabilir? Gövdesinde kel kalan yerlerde yaprak zamanla çıkar mı, çıkarsa nasıl çıkar? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

sebebi sorunuzun içinde gizli belki de. Sorun ışık yetersizliği olabilir. Pencere önünden, tülün ardından dahi olsa ışığı alabilen taraf canlı, oysa pencereden uzakta kalan kısım cansız. Saksınızı yerleştirebileceğiniz daha uygun bir yer konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, saksınızı sürekli çevirmeli ve sürekli aynı tarafın ışık görmesi yerine diğer tarafın da gün ışığından faydalanmasını sağlamanızı tavsiye ederim.

Bitkinizin genel durumunu görmeden böyle bir tahmin yapabiliyorum sadece. Daha yerinde bir yorum alabilmeniz için, üyelerimizin size fikir verebilmeleri adına bitkinizin fotoğrafını yüklerseniz yararı olacaktır.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön