Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartal124
Sayın Orhan bey,
Öncelikle bir maaşallah diyeyim, sonra sorumu sorayım.
Siz İstanbula döndüğünüzde clematisler kış sezonunda kendi hallerinde yaşamlarını devam ettirebiliyorlar mı?Yoksa ilgilenen birileri oluyor mu?
Selamlarımla.
|
Çok teşekkür ederim.
Ara ara İstanbul' a gelip gitmekle birlikte, çoğunlukla aralık ayına kadar orada kalıyorum.(Dün İstanbul' a geldiğim için ''Orada'' diyorum.)
Kışın bahçedeki bitkilerimle ciddi anlamda ilgilenen biri yok! Sadece ayda bir, kışı belli ölçülerde hasarsız atlatmalarını sağlamak amacıyla alt kata koyup geldiğim, çok yılık saksı bitkilerimi sulayıveren biri var. O da profesyönel biri olmadığı için başarı oranı çok düşük. Bitkilerimin yarısı şu veya bu nedenle çürüdü-kurudu.
Haa..Bu arada, dalları kırılan, ağaç ve çalılarımın durumuna müdahale ediveriyor.
Zaten bu seneye kadar iki kök clematisim vardı. Onlarıda, toprak seviyesinin yaklaşık 70-80 cm. yukarısından kabaklama kesip geliyordum.
Birkaç gün önce her iki türünde etiketleri elime geçti. Orada mor olanı için 50, eflatun olanı için 25 cm.den budayın diyor. Ben daha yüksek ten buduyormuşum. Önerildiği gbi budasam, doğal olarak çiçeklenme daha aşağılardada olurdu.
Selam ve sevgiler.