2007 yazinda evimize tasindik, yeni yilda ailelerimiz bizi ziyarete gelecek hemen su bahceye biraz ceki düzen verelim bir seyler ekelim telasina girdik. Tabii ortancalar disinda pek bir sey ekemedik. Su merdiven kenarlarina cicekli bitkiler ekeyim de güzel görünsün cikarken diye düsündüm bombostu bahcenin iki yani cünkü. Acemi bahcivanim ya saniyorum ki tohumlari atar atmaz hemen bitkiler büyüyecek. Lupinle tanismam böyle oldu. Tohum paketinde resmini begendim hatta minik cicekleri var diye düsündüm ektim. Her gün basina gittim ne var ne yok diye. Ailelerimiz geldi gitti lupinden ses cikmadi alelacele simsir celikleri yaptim merdivenin iki tarafina. Sanirim 2008 yazi ya da ertesi yildi her zamanki yabani otlardan daha degisik bir sey farkettim. Birakayim yolmayayim da nasil bir seymis göreyim dedim. Böylece lupinin cicegi ile de tanismis oldum. Bir paket tohumdan sadece biri idi bu. Merdivenin diger tarafi ise kazildi yolundu baska seyler dikildi... Bu yil bahar basinda aaa bir baktim orda da bir lupin cimlenmis. Ama ilk ektigim mi sicrayan tohumlardan mi bilemiyorum. Artik cok sükür ilk yil gibi sabirsizligim kalmadi iyisi mi ertesi yil görmek istedigim bitkiyi bu yildan ekip bekliyorum. Bu bahce bana beklemeyi ve sabri cok iyi bir sekilde ögretti... Iste benim lupinlerimin dogus hikayesi...
|