View Single Post
Eski 12-06-2012, 14:13   #194
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Haşim bey benim usul kızartmada, yağ en iyisi olacak. Yağa acımak yok. Büyük ve derin tencerenin yarısını yağla dolduruyorum.

Maltızda sadece odun yakarsam beslemede birazcık ihmal veya dalgınlık patatesleri bozuyor. Onun için önce odun kömürü yakıyorum onun üzerine hazırda bekleyen tahta parçaları ile devamlı ısı takviyesi yapıyorum. Patates-biber ve patlıcanlar ayrı partilerde ve kuru halde yağa salınacak. Tuzu da sonradan atın. Yağın cızırtısı devamlı duyulacak. Kızartma bittiğinde yağın ilk halinden farklı görüntüsü olmuyor. Ama sağlık önemli yanmış yağdır deyip onu ikinci defa kullanmadan acıyarak lavaboya boşaltıyorum.

Bu kızartmayı bol sarımsaklı kese yoğurdu ile ortaya koyun, nerde et pişmedimi daha diyen olmuyor... Ancak en az iki saate yakın uğraşıyorum ve sırtlarım kopuyor... Bu pazarki sırt ağrım hala geçmedi.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön