Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fesleğen
Sayın Sagen burda da buldum sizi
Ama benim size kötü bir haberim var.Orkidemi sizin söylediğiniz şekilde sularken bi baktım orkidemin kökleri çürümüş    iki dalı var biri çiçekli şu anda,diğerinde de 2 tane tomurcuk var.Çıkartıp saksıdan temizleyip tarçın sürsem köklerine diye düşündüm ama çiçekleri olduğundan doğru olmaz diye düşündüm. Sizce ne yapmalıyım???Fotoğrafını çekecektim ama çekemedim.Cevabınızı bekliyorum.
Saygılarımla...
|
Sayın FESLEĞEN;
Tekrar merhaba öncelikle, evet bilgim olduğu kadarıyla bilgim olan konularda yazmaya bilgi paylaşmaya ve almaya çalışıyorum. Tabi daha çok bilgi sahibi oaln büyüklerimiz ve hocalarımızıda atlamamak gerekir diye de düşünüyorum.
Haberinize üzüldüm öncelikle, ancak korkulacak bir şey olamdığını düşünerekten öncelikle fotoğraf eklemenizi acilen öneririm. Forumdaki arkadaşlar fotoğraf üzerinden daha net yazmaya çalışırlar diye düşünüyorum.
Kökler tamamenmi çürümüş?
İki yol var izlemeniz gereken. Brincisi ya iki dalıda en dipten steril bir bıçakla kesmek (kesilen yere toz tarçın sürmek veya mum damlatmak).
İkincisi dalları üçüncü boğumdan kesip tarçın ve ya mum uygulamak. Burada dalları kesmemizin nedeni zaten kök olmadığı için güçsüz düşen orkidemizin gücünü kök oluşturması için harcamaya yöneltmektir (Bu arada ben kendi orkidemde dalı kökten kesmek zorunda kalmıştım, ancak bir hafta sonra iyi bir bakımla kök sürdü ve şu an 4 adet yeni kökü var). Bu noktada dalı tam veya üçüncü boğumdan kesmek sizin tercihiniz artık.
Ancak; her iki durumdada yeni subrats kullanmanızı ve kök temizliği yaparak kök boğazına toz tarçın sürmenizi ve orkidenizi tekrar dikmenizi öneririm.
Bu arada umarım daha önce bahsettiğim başlıkları okuyorsunuzdur.
SAYGILARIMLA.