View Single Post
Eski 12-06-2012, 13:33   #193
sigortacihasim
Ağaçsever

sigortacihasim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Bu azim bu gayret şahane. Neler göreceğiz bakalım daha sizin hünerli ellerinizden.

Benim Tokat sobası bahçede bir kenarda atıl duruyor. Ben sadece bahçedeki fırınımda toprak göveçte kuzu kolmu, kaburgamı, böbrek yatağımı iyi tandır oluru aramaktayken ve misafir ağırlamaktan telef olmuş durumdayım. Ama neticede doğru kasaptan alınacak et ile yapılacak tandırda en iyiyi hemen hemen kesinleştirdim. Bir iki deneme sonrası sizlere de bu sırrı yazarım inşallah. Bir ikinci ihtisasımda sıcak demirciye yeni yaptırdığım kallavi maltızımın üstünde, derin tencerede, bol has zeytinyağında patates, patlıcan ve biber kızartmak (yerli kızartması yapmak).
Kullandığım Zeytinyağının özelliği, eski usul fabrikada taştan havuza dökülen kırık zeytinin bulunduğu havuzda biriken has yağ olması. Fiatı yüksek oluyor ancak merak meselesi, kışın bu yağdan sırf kızartma için bize yetecek kadar alıp kenarda bu zamana saklıyorum.
Bolca yaptığım bu kızartmanın üzerine Tire tarafından gelen kese yoğurdunu sarmısaklayıp dökünce kara fırın pidesiyle yemeye doyum olmuyor.

Haşim bey yola devam ama kiloya dikkat... Ben koştururken bunları yapacam diye, yemeğe vakit olmuyor, neredeyse kilo bile vereceğim.
Sevgili Hoşseda..Üstadım.Zeytinyağda kızartma yaparken yağ yanmıyor mu.Biz evde yaparken genelde fazla ısınınca z.yağı kararıyor gibi oluyor.Ben saf sızma yağı kullanırım.Kızartmalarda yandığı için kullanmıyorum,tavsiye de etmiyorlar.Siz nasıl yapıyorsanız şu işin sırrını lütfen bizlerden esirgemeyiniz..Sevgi ve Saygılarımla

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön