Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar
Sn. Sigortacıhaşim;
Yaptığınız "yemek" (özellikle Tokat Kebabı demiyorum  ) Her ne kadar Tokat Kebabı formatında olmasa da lezzetli olduğu fotoğraflardan belli.
Tokat kebabı olmamasındaki en büyük etken, patlıcan, kuyruk yağı ve malzemenin üstüne çekileceği lavaş olmaması.
Abi, siz tavuk ile yapacağım deyince bende Tokat Kebabı formatına uygun, sadece et yerine tavuk eti olacak bir şekilde yapacaksınız sandım. Bu şekilde de belli bir lezzet yakalarsınız fakat Tokat Kebabı ile alakalı bir şey değil bu. Bazen biz de Tokat Kebabı yaparken tavuk eti kullanıyoruz ama Kebabın bütün özellikleri aynı kalıyor, sadece et yerine tavuk göğsü takıyoruz. Tavuk etinden yemediğiniz müddetçe, kesinlikle Tokat Kebabı tadı ve görünümü değişmiyor. Altındaki kirli pidesi bile aynen lezzetini muhafaza ediyor.
Bundan sonraki denemenizde, şişlerin dizilimine (en üstte kuyruk yağı, altında bir et-bir patlıcan) ve malzemeyi alacağınız tepsinin tabanında lavaş olmasına dikkat ederseniz, et tavuk eti bile olsa Tokat Kebabı lezzetini yakalayacağınızdan şüphem yok. Sizde bu azim ve Bolu'luluk olduktan sonra başaramama diye bir şey söz konusu bile olamaz
Bu ocakta balık deneyeceğiniz zaman, balığı şişe takmak yerine, Balık ızgarasının sapını kesip, onun yerine şişin takıldığı demire takabileceğiniz şekilde küçük kancalar yaparak, balıkları ızgara ile asarsanız daha güzel ve rahat bir pişirme sağlayabiliyorsunuz. Gerçekten de çiftlik balıkları ile bile mükemmel bir lezzet yakalayabiliyorsunuz.
Şu baca aparatını da yaptırmışsınız ya, sizin azminiz takdire şayan  Bu sayede ocak bagajda yakabileceğiniz yer aramaktan kurtardınız, istediğiniz zaman balkonunuz da yakabileceksiniz. İllaki Tokat Kebabı yapmanız şart değil, Sayın Hoşseda gibi dilediğiniz malzemeyi, dilediğiniz şekilde pişirin, mangaldan çok daha sağlıklı, değişik lezzetler elde edebileceksiniz. Her şekilde de size afiyet olsun, kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın, sevgi, saygı ve selamlarımla.
|
Serdar cığım,dibini görmediğin suya balıkla ma atlar mısın.Kenarından yavaşça girersin değil mi.Derinliğini ölçmek için vs.
İşte bende balıklama atlamadım.Verdiğin o muhteşem bilgileri kullanarak;
1-Öncelikle sobanın işlemesini test etmek,
2-Yakma-ısıtma ve pişirmede yani kullanımda tecrübe edinmek
3-Bunu yaparkende pahallı malzeme yerine ucuz malzame kullanarak,olası bir hata da zararı asgariye indirmekti amacım.
Onun içinde TAVUK kullandım.
Zaten adını da Tokat Kebabı Deneme si diye bunun için koydum.
Sizler esas bundan sonra göreceksiniz şişleri de ,tepsileri de
Kokulu video olsa da video çekip yollasam o zaman.
Yalnız şunu söylemem gerekir bu iş balık için uygun değil pek.
Nedeni ise işi uzun..Yakması dert ve harcadığın yakıt (Odun vs) zor yanıyor süre uzun.
Onun yerine balık yaparken en güzel sistem mangal-barbekü.Yakması kullanması kolay pratik ve süre kısa zaman.
Benim şahsi fikrim bu.
Et ve tavuk pişirmek için okey.Hele şişlere geçirilmiş kuzudan Tokat Kebabı yapmak için bire bir bi alet.
Antalya da anlattığım yakın arkadaşım Bilal çakır da hemen sipariş verdi getirtti oda kullanmaya başladı.