Değerli arkadaşlar,
Konuyu açan Selahattin Yılmaz Bey ve Balıkçı Serdar kardeşimin yazdıkları,beni Tokat Kebabı konusunda meraklandır ve adeta hırslandırdı.
Hele hele serde Boluluk olunca dururmuyum.
Tokat kebabı konusunda tüm yazıdıklarınızı okudum.Yetmedi internette yazılanları da okudum.Ama pişirme teknikleri bakımından çelişkili yazılar vardı.
Bunu en iyi kimbilirdi?Tabii Tokatlı olup yapan.Yani ustasına soracaksın dedim.
Ve başladım Balıkçı Serdar kardeşimle bu konuda görüşmeye.Kâh yazışarak,kâh telefonla kendisinden çok şey öğrendim.Tokat kebabı konusunda bildiklerini esirgemediği için kendisine şükranlarımı buradan bir daha ifade ederim.
Gelelim sadede.
sahibinden.com sitesine girerek;Samsun dan Ankaralı Soba (Mustafa Ankaralı'dan) 135.-TL ye kargo dahil bir Tokat sobası aldım.Siparişi geçtiğimin ikinci günü PTT kargo ile geldi.
Aldığım soba;20 şişlik 45 x50x50 ebadında paslanmaz krom çeliktir.
Şimdi önemli olan bunu denemekti.
Öncelikle Balıkçı Serdar kardeşimin önerdiği gibi Pinar Odunu( MEŞE ODUNU) aramaya başladım.Antalya da ki oduncuları adeta talan ettim.En son bir oduncuda aradığım ebatlarda dal şeklinde meşe odunu buldum.
Üstelik de kuruydu.50 kilo kadar meşe odununu kestirdim.20.-TL verdim.
Tutuşturmak için Yumurta Viyolu ve birazda çıra kullandım.(Aklınızda olsun yumurta viyolu sıkıştırılmış bir madde olup sanki petrol ürünü gibi yanıyor,ben mangal yaparken hep kullanırım.)