View Single Post
Eski 11-06-2012, 20:38   #1773
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yamadorian Mesajı Göster
Ardıç çok güzel görünüyor.Bu forumda yakından görmek istediğim bir kaç ağaçtan birisi.Ters ışıkta alt açıdan bir fotoğraf çekip paylaşırsanız yoğun ibrelerin arasında, ana dalları da görebiliriz.Çok güzel bir aday, başarılar.
Ginko ormanı da güzel görünüyor. Ginko ağacının en sevdiğim ağaç olmasının yanında, bonsai uygulamaları konusunda fazla bir çabaya gerek duymadan sadece yaprak güzelliği için bile saksıya alınabiliyor olmasıdır.Dallanma,verimlilik,büyük saksıya alma gibi konular üstünde durulmasa bile güzel görüntüsü yetiyor.
Bunun dışında, artık gerçekten sıkıldım bu büyük saksıya alma tavsiyelerinden.İleri teknikleri geçtim basit tekniklerin uygulamalarını bile çok zor görebildiğimiz birkaç başlık var, orada bile bu tip yorumlar var.Bence bonsai bir sanat ise sanatçının uygulamasına yapılacak yorum "beğendim-beğenmedim" olabilir.Bonsai, ağaç gövdesi kalınlaştırmak veya yaprak sayısı arttırmak değildir sadece. Uygulamadan kastettiğim sunumdur.Sanatçının algısındaki doğa anlayışının dışa vurumudur.
Yardım istemek ya da bilgi almak amaçlı konular bu söylediklerimin dışında tabii ki.
Sizin çalışmanıza benzer sunumlar.Tekrar başarılar.
Eklenti 307542

Eklenti 307543

Eklenti 307544
Sanat çeşitli yorumlara açıktır. Aynı zamanda da teknik konularda çok kuralcıdır. Okullu veletler hocalardan ilk dayaklarını bu konuda yerler. Çamur yoğurdum ben oldu denmesi nasıl sadece saksı oluyorsa, seramik sanatı olmuyorsa,ben yaptım fotoğrafını da iyi çektim güzel de görünüyorsa bonsai demesi de anlam ifade etmiyor. Bu işin de kuralları var.

Siz sıkıldıysanız kenarda izleyebilirsiniz. Belki faydası dokunur biraz zihni konularda ilerlemenizi sağlar. Çelik çomakları saksıya koymak estetik anlam yüklemeye yetmiyor.

Engin fikirleriniz vardı da biz mi göremedik, başlıklarıda yazılanı beğenmiyorsunuz.

Fidanlar saksıya kondu diye bonsai olmuyor. Bunu biri yaptı diye kimsenin de aman ne güzel diye beğen butonuna tıklaması gerekmiyor. Madem işinizi oraya koyuyorsunuz eleştirilmeyi de bekliyorsunuz.

Eleştririlmeye tahammül edemeyenler de görüntülemez işlerini böylece de sıkılmasına da gerek kalmaz.

Estetik her yüklenen işi beğenme ikonunu tıklama değildir.

Bir seri ginko fidanını birileri tarafındna acelece bonsai saksılarına dizilmesi fotoğrafını yüklemişsiniz. Bunların fotoğraflanmış olması o fidanları bonsai yapmıyor.Hele birindeki telleme felaketi, atölye çaılmalarında en kötü uygulama böyle olur diye kullanmaya karar verdim.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön