View Single Post
Eski 11-06-2012, 18:21   #921
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Ortanca' nın tam olarak ihtiyaç duyduğu veya sevdiği iklim hangisidir? Ben Marmara' da güzel örneklere şahit olduğumdan Marmara olarak düşünüyorum. Ama Karadeniz de düşündüğümde çok ideal olarak görünüyor.

Dört senedir, ortancamın boy yapması için bekliyorum ama aşağı yukarı aynı boylarda kalıyor. İstanbul' da yetişen boylu ortancalara ise bayılıyorum.

Geçmiş senelere kıyasla aynı, fakat yanlara doğru gelişim yaptı. Son hali de budur. Besin vermedim uzun zamandır, açıkçası besin verdiğim ve vermediğim zaman arasında bir fark görmediğimi söyleyebilirim, bu sezon bu çiçekleri elde ettikten sonra.
Ortanca sabah saat 10-11den sonrakii kuvvetli güneşten hiç hoşlanmaz. ideali yarı gölgedir. Nemi sever. Kuvvetli güneş altında kaldığında çiçekleri ve yaprakları pörsüyüp yere eğilecektir. Ancak aksam serinliğinde yine eski haline döner.
Boyunu yükseltmek sizin budama seklinize bağlıdır. Dalları her sene budadığınızda 2 göz yerine 4-5 göz üzerinden budarsanız gittikçe boylanacaktır. Tabi belli bir yaşa da gelmesi lazım. Benimkiler 35 yaşlarını doldurdu sanırım. Kuvvetli budadığım halde hepsi 1.5 metrenin üzerindedir.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön