View Single Post
Eski 11-06-2012, 00:02   #20
cemal.S
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AKACAN Mesajı Göster
Gerçekten çok üzücü bir durum ...Sökmekten ve değiştirmekten başka bir şansım kalmadı ....Tecrübeli arkadaşlardan sormak istiyorum ...Yalova bölgesinden vazgeçtim , hatta oralardan soğudum
Adapazarından almayı düşünüyorum ,sorum şu ; saksılımı almak gerekli daha garantili olması için ? teşekkürler
Sayın Akacan...!

Bitkilerinizle ilgili sorunları ve yaşadıklarınızı okuyunca bir üretici olarak inanın çok üzüldüm. Kimden aldınız nasıl aldınız bilemem ancak bu gibi durumlar yüzünden bizler gibi bu bölgede namusu ile üretim yapan insanlar çok zarar görüyoruz. Her şeye bir hile hurda uydurur olduk. Ne etik kaldı ne kul hakkı. Sonumuz hayrola.

Saksıda ( Tüplü ) bitki tercih etseydiniz inanıyorum tüm bunları yaşamayacaktınız. Kap değiştirilerek yetiştirilmiş bitkiden bahsediyorum araziden sökülerek saksıya alınandan değil. Oda olur ancak bir sezon bitkinin kök sarmasını beklemek gerekir. Leylandinin yaşıyla boyuyla ortama adaptasyonunun bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Elbette dikim hatası yapmamak dahada önemli.

Umarım faydalı olmuşumdur.

Kolay gelsin.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön