View Single Post
Eski 10-06-2012, 19:35   #549
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Sn. Nuri Murvet merhaba,

form verme amaçlı, ve tepe tacını yukarılara kaldırma amaçlı olarak budama yaptığım gülibrişim ağacım sebebini henüz anlayamadığım ama ancak tahmin edebildiğim nedenlerle girdiği kış uykusundan uyanamadı.

http://www.agaclar.net/forum/974755-post95.htm

Haliyle bu duruma çok üzülüyorum. Budamadan kaynaklı bir hata yapmış olabilir miyim sorusu içimi kemirse de, sizin de önerinizle ve hijyen kurallarına azami dikkat göstererek yapmış olduğum budama sonucunda başarılı bir budama sevincini yaşarken, ne yazık ki ağacımın bir daha yeşile büründüğünü görmek mümkün olmadı.

Şimdi ağacı yerinden kaldırmayı düşünüyorum. Daha fazla beklemenin bir anlamı olmayacağına inanıyorum. Siz ne dersiniz? Ağacın hasta ve kurumakta olduğuna inandığımdan, diğer ağaçlara bulaşma olasılığından endişe ediyorum.

Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Size danışmadan bir adım atmak istemedim.

Teşekkür ederim.
Merhaba sayın kelebek çalısı

Ağacınızın durumuna birazda kendimi sorumlu hissederek inanın, bende çok üzüldüm...

Paylaşmış olduğunuz fotoğraflarda gövde ve dallar yeşil dokusunu koruyor görünüyor.

Ağaçların, uyanamamasının sebebleri virüs kaynaklı hastalık etmenlerinden ve genelde yeni söküm yapılan yaprak döken ağaçlarda kök yapısın aşırı bozulmasından kaynaklanan sebeblerden uyanamama sorunları yaşanıyor.

Yeşil dokusunu muhafaza eden ağaçlarda genelde ertesi yıl yeniden yapraklanma görülebiliyor. Biz bu olayı söküm yapılan oya ağaçlarında sıkça yaşıyoruz.

Ağacınız, gövde ve dalları yeşil dokusunu koruduğu sürece beklemenizi tavsiye ederim.

Aşırı sulama yapmayalım, mantari ve virüs hastalıklarının zararlarını hızlandırır...

Bu bekleme sürecinde, kök cevresine, deniz yosunu, mikoriza, trichoderma uygulaması yapmak, iyileşme sürecine katkısı olacaktır.

Saygılarımla...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön