Öncelikle şunu söylemeliyim ki, konuyu yanlış yere göndermişsiniz sevgili, serkanm54.
Şu anda tarla ortamında yetişen bir bitkiden konuşuyoruz ve başlık "
Balkon Bahçeciliği" kısmında. Oysaki arazinizde yetiştirdiğiniz domatesler hakkında size yardımcı olacak üyelerimiz
burayı takip ediyorlar
Neyse konu en kısa zamanda taşınır. Önemli olan bundan sonra dikkât edelim
Domateslere gelelim;
Koltuk sürgünü alma işlemi sırık domateslerde yapılıyor evet. Ama size biraz kendi tecrübelerimden bahsedeyim...
Oturak domateslerde koltuk sürgünleri sırık domatesinkine göre daha cılız oluyorlar. Fotoğrafta işaretlediğiniz koltuk sürgünü neredeyse bitkinin ana dalı gibi olmuş farkettiyseniz...
Verimlilik konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü; henüz bende bu koltuk sürgünü meselesini deneme aşamasındayım
Benim balkonda yetiştirdiğim sırık domatesin koltuk sürgünü de aynı durumda. Koltuk sürgünü ana dal gibi büyüdükten sonra bitkinin gücünün azaldığını söyleyebilirim size.
Şu anda çiçek açıyor fakat meyve tutmuyor. Gerçi bunun benim durumumda(saksıda olduğu için) başka sebepleri de var ama bitkinin güçsüz kalmasının da bir faktör olduğunu düşünüyorum.
Koltuk sürgünü de üzerinde tomurcuklar barındırıyor ve adeta tepe sürgünü gibi kuvvetli. Onun için ben, koltuk sürgününü budayıp, ayrı bir saksıya dikeceğim. Bakalım ne olacak?
Koltuk sürgününü daha önce
başlığa yüklemiştim.
Ben çalışmamı orada devam ettireceğim. Çünkü; benim bitkim saksıda yetişiyor
Ben sizin yerinizde olsam, o koltuk sürgününü keser ve başka bir yere dikip can suyunu verirdim. Normalde bunu yapmıyorsanız bile, en azından 1 bitki üzerinde deneyin ki, tecrübe etmiş olalım